Moving Images 2010

Ikon

Moving Images 2010: Malmö, 9 juni

Välkomna!

I dag börjar vi något av det roligaste som finns: arbetet med att bygga mediekonferensen Moving Images. Och precis som vanligt vill vi väldigt gärna ha er hjälp. Vårt mål är att vi tillsammans ska skapa en ännu bättre konferens än förra året.

Då var temat ”upplösning” (eller ”Re-solution”, som var det lite fiffiga namnet vi gav till dagen). Under sex timmar utforskade vi hur det mesta i vår kultur just nu håller på att förändras och anta nya former och ställde frågan hur vi ska förhålla oss till detta.

Inför en smått andlös publik gav KG Hammar oväntat sin syn på fildelning och moral, Eva Hemmungs Wirtén berättade om upphovsrätten ur ett historiskt och internationellt perspektiv och Rafi Haladjian spådde om framtiden för ”the internet of things”.

Anne Skare Nielsen pratade om det organiska paradigmskiftet, Carl Johan De Geer berättade om hur man mot alla odds klarar av att låta kreativiteten flöda, Mathias Osvath förklarade vad djuren kan lära oss om vår drift att härma och kopiera och Clay Shirky levandegjorde varför sociala medier just nu står för en avgörande förändring i samhället.

Däremellan mötte vi en rad intressanta personer med nya vinklar på medieutvecklingen: Åsk Väppling, Dan Hallemar, Elza Dunkels, Eva Ossiansson, Joakim Jardenberg, Kerstin übelacker, Björn Jeffrey och Leo Nordwall.

Moving Images är en konferens som vill gräva lite djupare. Och just denna inriktning – att försöka ställa de frågor vi ännu inte har svar på och försöka ta reda på hur vår kultur och vårt beteende förändras – håller vi fast vi när vi nu börjar arbetet med 2010 års konferens.

Utgångspunkten är att vi aldrig kommer att kunna skapa något beständigt inför framtiden om vi inte förstår vår samtid.

Temat för Moving Images 2010 kommer att kretsa kring realtid. Hur påverkar vårt deltagande i det ständigt uppdaterade informationsflödet oss som människor och vårt beteende? Hur påverkar det medierna? Samhället?

På Moving Images möts vi över branschgränserna för att utbyta kunskap med varandra – oavsett om vi jobbar med tv, film, tidningar, mobiltelefoni, radio, webb, internet, kommunikation – eller om vi finns inom högskolevärlden. Konferensdagen är dock inte starten för vare sig det mötet eller för diskussionen kring temat.

Det börjar nu, det börjar här.

Välkomna till Moving Images 2010. Vi vill bygga innehållet i en dialog tillsammans med alla er som kommer att besöka konferensen eftersom vi är övertygade om att det då blir så mycket bättre. Konferensen kommer för övrigt att hållas i Malmö den 9 juni. Sätt ett kryss i kalendern redan nu!

/Anders Mildner, programansvarig Moving Images 2010.

PS/ Har du idéer, tips och tankar om Moving Images som du vill ta med oss personligen? Hör av dig till mig: anders@mediaevolution.se

PS 2 / Bakom Moving Images står nu Media Evolution – kanske ett nytt namn för några. Läs mer om namnbytet här.

Filed under: Uncategorized

3 Responses

  1. andersmi skriver:

    Kul!

  2. […] chef Christel Tholse Willers, SVT:s VD Eva Hamilton, Scandvisions VD Anna Nordström Carlsson, och Moving Images guru Anders Mildner tillfälligtvis bytte roller med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

RSS Tweets om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Tweets om Moving Images 2010

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Lästips om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr Photos

%d bloggare gillar detta: