Moving Images 2010

Ikon

Thomas Madsen-Mygdal, Kristin Heinonen och Tomas Wennström!

En av grundtankarna inför årets Moving Images är att realtidsutvecklingen påverkar allt omkring oss. Och då menar vi verkligen allt.

Ett exempel är konferenserna vi brukar gå på. Tiden då besökarna kom med anteckningsblock och penna är sedan länge försvunnen.

Nu riktas våra blickar ofta lika mycket mot den egna laptopen och diskussionsflödet där som på scenen. Vi delar vår egen upplevelse i realtid med andra – för att göra den starkare, för att få fler ingångar till våra reflektioner och för att se om de tankar vi har kring det vi upplever har bäring även hos andra, runtomkring oss.

Allt fler konferenser använder nu deltagarna i programarbetet. Allt fler konferenser drar också nytta av deltagarnas kunskaper under själva konferensen och knyter an till det flöde av kommentarer och frågor som ofta strömmar förbi på skärmar i bakgrunden.
Konferensen som tidigare i mångt och mycket var resultatet ett individuellt arbete – och som resulterade i en individuell upplevelse för besökarna – växer nu allt mer fram som ett kollektivt arbete som resulterar i en kollektivt delad upplevelse.

Vi tror att den här utvecklingen spelar stor roll för oss. Att den är viktig.
Konferensupplevelsen har nämligen verklig kraft att förändra företagen inifrån, eftersom besökarna tar med sig nya tankesätt hem.
Och om man kan bygga hela konferenser utifrån ett kollektivt realtidsskapande, tja, vad skulle man inte kunna göra med det egna företaget och all kompetens som finns där?

Vi är därför fantastiskt glada över att kunna berätta att Thomas Madsen-Mygdal kommer att medverka på Moving Images 2010.
Thomas är internetentreprenör och driver 23 och Socialsquare, men han är också mannen bakom den fantastiskt inspirerande och banbrytande danska konferensen Reboot, som i väldigt hög grad har involverat besökarna i bygget av sitt alltid lika spännande program.
Reboot har i år tagit en paus, efter 11 framgångsrika år. På Moving Images 2010 kommer Thomas att prata om konferenser, kollektivt byggande och sina erfarenheter från Reboot.

Men vi är också riktigt glada över att vi under samma diskussion även har med oss Tomas Wennström och Kristin Heinonen, som driver förra årets konferensskräll, SSWC – en total unconference, där besökarna sätter agendan på plats.

SSWC gjorde stor succé förra året, då 300 personer kom till Tjärö i Blekinge för att campa, prata medier, internet och samhälle under två dagar.

Alltså – en av de frågor vi tar upp under Moving Images blir: vad händer med konferenserna och hur kommer det att påverka oss som besöker dem?

(Reboot-foto på Thomas Madsen-Mygdal: Miriam Olsson)

Filed under: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

RSS Tweets om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Tweets om Moving Images 2010

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Lästips om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr Photos

%d bloggare gillar detta: