Moving Images 2010

Ikon

Vi arrangerar bloggserie kring realtidsämnet

Temat på årets konferens är som ni vet realtid. Vi zoomar ut perspektivet och talar om hur realtids-tjänster och sociala medier förändrar oss som människor och hur det förändrar samhället vi lever i. Våra talare kommer tillsammans med publiken bland annat diskutera hur den nya verkligheten förändrar hur vi bildar oss, hur vi skapar och hur företag bedriver sin affär.

Vi ser konferensen som det här ämnets prime time. Några exklusiva timmar som samlar mångas blickar, men som egentligen är alldeles för kort tid att tömma ämnet på dess fulla potential. Förra året gjorde vi en bloggstafett där vi lät ett gäng begåvade människor skriva om framtiden för sin bransch innan konferensen.

Vi tyckte det blev väldigt bra och tänkte utveckla konceptet i år. Därför kommer vi i år utöka stafetten till en serie. Den kommer vara längre, 15 delar, och spänna över en längre tid, 2 månader. Kristin Heinonen inleder imorgon i samband med en fördiskussion på Minc (kommer sändas på Bambuser) med att definiera vad realtidswebben egentligen är.

Sedan följer en frågeställning som ”Hur påverkar vårt realtidsbeteende formaten?”, ”Hur påverkar realtids-drivkrafter skapandet?”, ”Roligt spel eller blodig tävling?”, ”Kan alla finansiera allt?” och ”Finns det några anledningar till att betala för inspelad musik?”. Några av de som kommer ge oss svar är Anja Gatu, Kalle Magnusson, Rasmus Fleischer och Brit Staktson.

Realtidsmänniskor som vi är så är inte alla frågeställningar och alla bloggare spikade än. Vill du vara med? Har du förslag på någon du tycker ska vara med som har intressanta funderingar kring realtid och hur vi och våra verksamheter påverkas av ständiga uppdateringar? Skicka ett mail till Martin Thörnkvist eller ring 0704-690170.

Filed under: Bloggserie

One Response

  1. […] This post was mentioned on Twitter by andersmi and Anna Åkerberg, Camilla Sylvan. Camilla Sylvan said: RT @andersmi: Nytt från Moving Images: Bloggserie kring realtidstrenden. http://bit.ly/bhfDwE RT gärna:) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

RSS Tweets om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Tweets om Moving Images 2010

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Lästips om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr Photos

%d bloggare gillar detta: