Moving Images 2010

Ikon

Realtidsvikt är mer intressant än DNA, försmak till Moving Images

”Det finns en anledning till att det finns läktare bredvid fotbollsplaner. Det är roligare att spela inför publik, det är roligare att banta tillsammans med andra” – Joakim Jardenberg

På andra sidan gatan från där Moving Images kommer att äga rum den 9 juni ledde programredaktören Anders Mildner en försmaks-diskussion om realtid med Joakim Jardenberg, Kristin Heinonen och Jonas Michanek. Försmaken gick av stapeln på Valborg.

[blip.tv ?posts_id=3626280&dest=-1]

Jocke hade med sig sin twittrande våg och berättade om att hans viktuppdateringar engagerar mer än hans DNA (beställ ditt eget från 23andMe för $399). Vilket säkerligen hänger ihop med det som Kristin kommenterade med: ”jag som lekman kan inte göra så mycket med din DNA-profil, men din vikt kan jag relatera till”.

Men hur transparenta kan vi egentligen bli då? Var går gränsen? Jockes viktigaste poäng är att måste finnas valmöjlighet om vad som ska delas. Kristin menade att gränsen går där vi börjar dela andra i vår transparens. ”Om man som singel skulle dokumentera sin jakt på partner, att man börjar recensera alla dater. Då utsätter man någon annan för sin transparens”.

Processledaren Jonas Michanek presenterade ett av realtidsinslagen på årets konferens, ”Utveckling i realtid”. Tre lag, Sydsvenskan, SVT och ett dreamteam under ledning av Good Old ska under dagen lösa en utvecklingsorienterad realtidsfråga som bestäms av dig. Konferensdeltagarna bestämmer i slutet av dagen bestämma vilken lösning de tycker är bäst.

Försmaken som var planerad onsdagen den 12 maj är tyvärr inställd. Vi ses på Orkanen den 9 juni.

Annonser

Filed under: Försmak

One Response

  1. […] Till frukost kollar jag som vanligt Twitter-flödet. Där har, också som vanligt, Joakim Jardenbergs twittrande våg meddelat hans aktuella vikt (Jocke berättar mer om att banta i grupp i försnacket vi arrangerade inför Moving Images). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RSS Tweets om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Tweets om Moving Images 2010

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Lästips om realtid

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr Photos

%d bloggare gillar detta: